Apteekin joulu

MONELLE PARAS joululahja on se, kun saa nähdä lasten riemun. Ilo ei aiheudu toivottavasti vain kuusen alta löytyvistä lahjoista vaan myös yhdessäolosta perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa. Joulun perinteet syntyvät lapsuudessa, vaikka niitä toki on hyvä päivittää aina omaan elämäntilanteeseen sopiviksi.

APTEEKIN HENKILÖKUNTA ja palvelut ovat mukana niin arjessa kuin juhlassakin, jokaisessa elämänvaiheessa. Apteekki esimerkiksi kulkee perheen rinnalla jo lasta suunniteltaessa, ovulaatio- ja raskaustesteistä lähtien. Odotusaikana ravitsemus on ensiarvoisen tärkeässä roolissa ja ravintolisien valintaan saa apua apteekin henkilökunnalta. D-vitamiini on niin odottavan äidin kuin lastenkin perusvitamiinilisä.

KAAPPEJA EI tarvitse siivota jouluksi, sen voi tehdä vaikka vapuksi. Lääkekaappiin kannattaa kuitenkin kurkistaa siivousmielessä parikin kertaa vuodessa. Vanhentuneet lääkkeet voi viedä apteekkien keräykseen ja esimerkiksi vitamiinit ja ravintolisät voi laittaa sekajätteen joukkoon. Näin joulun alla kannattaa katsoa, että lääkekaapissa on närästyslääkkeitä ja apua esimerkiksi kuumeeseen ja nuhaan, jos talviflunssa pääsee yllättämään.

APTEEKISSA VOI käydä myös jouluostoksilla. Esimerkiksi apteekin kosmetiikkahyllystä löytyy sopivia tuotteita niin perheen teinille kuin isoäidillekin. Jäätelökoneen sijasta lahjapakettiin voi sujauttaa verenpainemittarin, hemmottelevia hoitotuotteita tai laadukasta hammastahnaa koko vuodeksi.

ALKAVA MARRASKUU on ehkä se vuoden synkin kuukausi, mutta sen yli jaksaa, kun tulossa ovat ensin joulun valot ja tammikuussa jo pitenevät päivät. Muistetaan juhlan keskelläkin turvavälit ja käsihygienia!

SIRKKU KEMPPAINEN
Toimitusjohtaja
Lähiapteekit Oy