Apteekin kautta kesään

VUOSI SITTEN mietimme, millainen pandemiakesästä voisi tulla. Silloin ei tullut mieleenkään, että olemme taas samassa ja ehkä jopa pahemmassa tilanteessa. Viime kesästä opimme kuitenkin sen, että kesä on aina kesä, auringosta ja läheisistä saa voimaa ja ötökätkin sietää, koska nehän kuuluvat kesään. Rajoitusten kanssakin olemme oppineet elämään: maski sujahtaa kasvoille automaattisesti ja turvaväleistä saa todellista turvaa. Runsas käsien peseminen ja käsidesin käyttö ovat varmasti tulleet jäädäkseen.

LOMA ON myös aina loma. On tärkeää, että osaamme palautua työn niin henkisestä kuin fyysisestäkin rasituksesta. Monelle parasta lääkettä on lepo ja varsinkin hyvä uni. Sanotaan, että uni on aivojen pesukone, ja voin sanoa, että se pitää paikkansa. Näin kesän alkaessa on hienoa herätä hyvin nukkuneena aurinkoiseen aamuun.

ALKUKESÄN VALOISUUS ja siitepölyn aiheuttama tukkoisuus voivat häiritä unta. Apteekista löytyy monipuolisesti apua kesän vaivoihin. Apteekkikäynnillä kannattaakin täydentää kesän varalle lääkekaappiin esimerkiksi melatoniinia, allergialääkkeitä, sidetarpeita, desinfiointiainetta, kortisonivoidetta, aurinkovoiteita ja punkkikarkotteita. Muistathan myös lemmikkisi tarpeet ja mökin lääkekaapin täydennyksenkin! Apteekin henkilökunta auttaa sinua mielellään valinnoissasi ja kysymyksissäsi.

TOUKOKUU JA kesäkuu ovat vuoden parasta aikaa. Kylvemme valossa ja vihreydessä, kun talvi on taas takana. Nyt on hyvä aika ulkoilla ja seurata vaikkapa lintujen pesärakennuspuuhia luontolivekameroista.

Reipasta kesän aloitusta!
SIRKKU KEMPPAINEN
Toimitusjohtaja
Lähiapteekit Oy