Apteekin palvelevat ammattilaiset

ETSIMME TIETOA terveyteemme liittyen usein monikanavaisesta mediasta. Vaikka tietoa on tarjolla paljon, emme välttämättä löydä sitä juuri meille sopivaa viestiä. Moni onkin jo huomannut, että apteekkien henkilökunta neuvoo ja auttaa asiakasta henkilökohtaisesti niin lääkkeisiin kuin itsehoitotuotteisiinkin liittyvissä kysymyksissä. Apteekin ammattilaiset osaavat kuunnella ja kartoittaa asiakkaansa tilannetta, oli sitten kyseessä reseptilääkkeen oikea ottamisrytmi, kevätflunssa tai lisäravinnon tarve ikääntyvälle läheiselle. Apteekki on vahvasti mukana asiakkaidensa arjessa.

APTEEKEISSA TYÖSKENTELEE koulutettuja farmasian osaajia, kuten proviisoreita, farmaseutteja ja lääketeknikkoja. Monilla työntekijöillä on useamman alan tutkinto. Isommissa apteekeissa voi olla asiantuntijana esimerkiksi kosmetologi.

NYKYÄÄN APTEEKEISSA on tarjolla myös enenevissä määrin palveluja. Monille ovat tuttuja jo lääkkeiden annosjakelupalvelu ja lääkehoidon arviointi. Apteekkien terveyspisteissä voi myös mittauttaa verenpaineen, verensokerin tai saada opastusta vaikkapa inhalaattorin toimintaan.

APTEEKKI YHDISTÄÄ kaikenikäiset asiakkaat, kun tuotteita saa sananmukaisesti vauvasta vaariin. Tässä Apua saa niin teini-ikäisten akneihon hoitoon kuin vinkkejä ikääntyvän ihon hyvinvointiinkin. Apteekeissa myytävä kosmetiikka on turvallista käyttää, koska tuotteilla on tarkat laatuvaatimukset. Kosmetiikka myös sisältää mahdollisimman vähänainesosia, jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi allergiaa. Monet tuotteista ovat myynnissä vain apteekeissa. Apteekkien henkilökunta opastaa mielellään sopivan tuotteen valinnassa.

OLEMME SAANEET nauttia keväästä – ja siitepölyallergiasta – jo tovin. Apteekista löytyy apua myös allergiaoireiden lievitykseen. Viimeistään nyt on syytä myös suojata iho ja silmät auringolta.

Hyvää kesää kaikille!

SIRKKU KEMPPAINEN

Toimitusjohtaja

Lähiapteekit Oy