Elvyttävä uni

KULUNEEN VUODEN aikana emme päässeetkään eroon poikkeustilanteesta, vaikka vuosi sitten niin jo uskoimme. Pandemia, työhuolet ja yksinäisyys ovat esimerkkejä asioista, jotka ovat meitä vuoden aikana valvottaneet. Hyvä uni on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, jotta elimistömme saa välillä levätä. Tosin aivomme ovat aktiivisia unenkin aikana, mutta hyvä niin, koska opimme tällöin myös uusia asioita ja taitoja. Uniongelmia ei pidä vähätellä, koska pitkittyessään unettomuus paitsi heikentää työ- ja toimintakykyä sekä elämänlaatua, myös lisää sairauksien ja tapaturmien riskiä. Lue lisää aiheesta tästä.

LIIKUNTA JA ULKOILU auttavat muun muassa unen laatuun ja määrään. Uusi vuosi onkin hyvä aloittaa reippaasti kävellen tai vauhdikkaasti hiihtäen. Kerromme tässä lehdessä, millaisia tuotteita on tarjolla paremman unen saantiin. Vinkkejä on tarjolla myös ulkoiluun. Lähiapteekkien ammattitaitoinen henkilökunta auttaa valmisteiden valinnassa. Nyt on hyvä aika varmistaa, että kotoa löytyy myös flunssan oireiden lievittämiseen tarkoitettuja tuotteita. D-vitamiinivarastokin kaipaa viimeistään nyt täydennystä.

PANDEMIA ON ehtinyt avata ja sulkea rajoja ja muuttaa tapaamismahdollisuuksia. Vuoden vaihtuessa moni miettii matkalle lähtöä ja seuraa suosituksia ja vinkkejä turvallisesta matkustamisesta.  Niin kotimaassa kuin ulkomaillakin rokotussuoja on hyvä pitää ajan tasalla eli päivittää muitakin kuin koronarokotuksia.

LÄHIAPTEEKIT ON kasvanut kuluneen vuoden aikana. Nyt meillä on jo yhteensä 35 apteekkia ympäri Suomen. Tervetuloa asioimaan apteekkiin. Uusi vuosi on tuonut apteekin hyllylle myös monia kiinnostavia uutuuksia.

Iloa ja valoa vuodelle 2022!

SIRKKU KEMPPAINEN

Toimitusjohtaja

Lähiapteekit Oy