Hyvällä sydämellä

ME IHMISET saamme voimaa toisistamme, eikä aina ole niin selvää, kumpi tukee toista. Elimistössämme valtimot kuljettavat sydämen pumppaaman veren eteenpäin elimistömme tueksi. Pitämällä huolen valtimoista tuemme niin sydän- ja verisuoniterveyttämme kuin aivojemmekin hyvinvointia. Ei anneta valtimoidemme ahtautua.

Liikunnan tärkeyttä ei voi liikaa korostaa sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä . Tuttuja sairastumisen riskitekijöitä ovat tupakointi, kohonnut verenpaine ja LDL-kolesteroli sekä diabetes, jotka rasittavat verisuoniamme. Ruokavaliolla, rasvan laadulla ja runsaalla kuitujen saannilla on oikeasti merkitystä hyvinvointimme kannalta.

APTEEKEISSAKIN ON tarjolla moneen asiaan tarkoitettuja testejä ja mittareita. Yksi ylitse muiden on verenpainemittari, jolla voi kotona seurata oman ja läheisten verenpaineen tasoja. Verenpaineen mittausta suositellaankin arjen rutiiniksi, jonka voi tehdä, jos ei ihan päivittäin niin ainakin joka viikko. Kotikäyttöön tarkoitetut mittarit ovat laadukkaita ja niiden käyttö on helppo oppia.

ALKAVA KEVÄT kutsuu liikkumaan ja ulkoilemaan. Pohjoisemmassa päästään vielä hangille. Allergiakausikin on aluillaan, ja nyt on aika tarkistaa lääkekaapin nenäsuihkeiden ja silmätippojen tilanne ja miettiä, tarvitaanko myös suun kautta otettavaa lääkitystä oireiden lievittämiseen. Allergiaan tarkoitettujen tuotteiden käyttö on hyvä aloittaa ajoissa.

KOIRAN ULKOILUTTAJAT iloitsevat sään lämpenemisestä ja liukkauden vähenemisestä. Koira ja muut lemmikit tekevät hyvää sydämelle ihan tutkitusti. Saamme lemmikeiltämme paitsi seuraa ja hyvää oloa myös apua stressiin. Verenpainekin laskee karvakuonoja silittäessä.

Nautitaan kasvavan valon määrästä!

SIRKKU KEMPPAINEN

Toimitusjohtaja

Lähiapteekit Oy