Loma liikuttaa ja rentouttaa

KESÄ JA LOMAKAUSI ovat hyvässä vauhdissa. Loma antaa vauhtia myös liikuntaharrastuksiin ja yhteiseen tekemiseen. Kun tekemistä riittää, niin silloin myös usein sattuu ja tapahtuu. KESÄISET KUHMUT ja nirhaumat hoituvat onneksi yleensä ihan kotikonstein, mutta kotona kannattaa olla varalta haavanpuhdistusainetta, sidoksia ja laastareita.

Jos liikkuessa on tullut esimerkiksi rasitusvamma, auttaa usein lepo ja varovainen kuntoutus. Sekin on hyvä, ettei lihasjumien ja kramppien takia onneksi tarvitse lopettaa liikkumista. Verkkoartikkeleissamme kerromme vinkkejä kesäisten haavojen hoitoon ja kertaamme, miten LOVE&PEACE auttavat liikuntavammoissa. Pohjana on monille tuttu KKKK-menetelmä.

KODIN LÄÄKEKAAPPIIN kannattaa nyt katsoa ja tarkistaa, onko siellä haavanhoitotuotteiden lisäksi esimerkiksi paikalliseen lihaskipuun sopivaa kipugeeliä tai voidetta. Ja koskaan ei voi muistuttaa liikaa siitä, että iho tulee suojata auringon paahteelta. On hyvä muistaa suojata myös hiukset ja päänahka. Kesä onkin suojautumisen aikaa, koska esimerkiksi festivaaleilla tai mökillä puutöissä on hyvä käyttää kuulosuojaimia. Korvatulpat ovat oiva apu myös uimareille.

APTEEKIN HENKILÖKUNTA auttaa ja opastaa, joten aina kannattaa kysyä. Yhdessä on hyvä esimerkiksi miettiä, mikä aurinkovoiteen suojakerroin sopii kasvoille, millaisia hellävaraisia koko perheen shampoita ja pesunesteitä on tarjolla ja sitä, kuinka tärkeää helteellä ja liikkuessa on huolehtia nesteytyksestä.

LOMA, LIIKUNTA ja hyvä mieli ovat kesän parasta satoa. Ettei loma mene puurtamiseksi, niin muistetaan myös pysähtyä ja rentoutua. Nautitaan kesästä ja kauniista luonnostamme. Hyvää keskikesän aikaa!


SIRKKU KEMPPAINEN
Toimitusjohtaja
Lähiapteekit Oy