Nyt on juhlan aika

OLEMME SAANEET kuluvan vuoden jo paria kuukautta vaille valmiiksi. Paljon on tapahtunut ja välillä on oltu tunteiden vuoristoradassa. Nyt on kuitenkin juhlan aika, ja voimme nauttia isänpäivän, itsenäisyyspäivän, joulun ja vaihtuvan vuoden perinteistä, herkuista ja juomista. 

TÄSSÄ LEHDESSÄ mietimme lapsiperheiden arkea, joka välillä tuntuu olevan pelkkää niiskutusta ja korvatulehdusta. Korona-aikana vastustuskykymme on saattanut päästä heikkenemään, ja nyt lapset, vanhemmat, kummit ja muut läheiset ovat sairastaneet perusflunssia. On todettu, että kymmenenkin hengitystieinfektiota vuodessa on ihan tavanomaista lapsiperheissä. Toivottavasti jouluna sairasteluun saadaan taukoa.

APTEEKEISSA LAPSIPERHEET ja perheiden hyvinvointi ovat keskeinen osa asiakaspalvelua. Ammattitaitoisen henkilökuntamme kanssa apteekista saa hankittua kodin lääkekaappiin esimerkiksi tulehduskipulääkkeet, kuumemittarit ja vitamiinit. Apteekista saa apua ja lapsille suunnattuja tuotteita hammastahnoista laastareihin.

RUNSAAT LOPPUVUODEN juhlapöydät saavat monen miettimään, miksi herkut maistuvat välillä liikaakin, vaikka hyvin tietää, mikä olisi terveydelle parempi vaihtoehto ja herkuttelun määrä. Sosiaalipsykologi Hanna Konttinen avaa nettisivuillamme, mitä tarkoittaa aikomuksen ja toiminnan välinen kuilu. Elämänmuutoksessa ratkaisevinta olisi saada nykyistä paremmat valinnat arkeen automaattisiksi, ettei niitä tarvitse joka kerta pohtia erikseen. Hän myös muistuttaa, että elintavat ovat kokonaisuus ja myös ruokavalio on kokonaisuus.

KERROMME MYÖS tässä lehdessä muutaman perussäännön alkoholin ja lääkkeiden yhteisvaikutuksesta. Kohtuullisuus on avainsana, kun maljoja kohotellaan. Ja tiettyjen lääkkeiden kanssa tulee aina valita alkoholiton vaihtoehto. Oikein hyvää ja juhlavaa loppuvuotta kaikille!

SIRKKU KEMPPAINEN

Toimitusjohtaja

Lähiapteekit Oy