Osaavat ja auttavat ammattilaiset

OLEMME KOKENEET poikkeuksellisen kevään. Meiltä on vaadittu ponnisteluja ja venymistä. Ison kiitoksemme ansaitsevat kaikki terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka ovat jo kuukausia jaksaneet erityistilanteessa. Myös apteekkien osaaminen ja henkilökunnan ammattitaito tulevat esiin kriisitilanteissa. Apteekkiverkosto kattaa koko maan ja se varmistaa lääkehuollon kaikille kansalaisille poikkeustilanteissakin. Toimivasta apteekkijärjestelmästämme tulee pitää kiinni.

APTEEKEISSA ON tehty koronatilanteen takia toimenpiteitä, jolla on suojeltu niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin. Työvuorot ovat usein olleet pitkiä. Monessa Lähiapteekissa on valmistettu itse esimerkiksi käsihuuhteita, jotta asiakkaiden kysyntään on voitu vastata. Tilanteen alkuvaiheessa lääketoimituksissa oli häiriöitä, mutta ne normalisoituivat nopeasti. Otimme monissa apteekeissa käyttöön lääkkeiden kotiinkuljetuksen.

APTEEKKIEN OSAAMINEN ja sen parempi hyödyntäminen tulivat ilmi myös Turun Runosmäen apteekin apteekkarin Lenita Jokisen maaliskuussa tarkastetussa väitöskirjassa. Apteekeissa on tarjolla esimerkiksi terveyspalveluja, joita vain harva asiakas osaa hyödyntää. Tutkimuksen mukaan apteekeilla on vahva tahto toimia osanaterveydenhuoltoa ja kehittää lääkehoidon onnistumista tukevia palveluja kuten lääkeneuvontaa. Jokisen mukaan tulevaisuudessa tarvitaan lääkepoliittisia päätöksiä, jotka tukevat apteekkien suuntautumista terveydenhuoltoon.

NYT KÄÄNNÄMME katseemme kohti kesää, josta valitettavasti taitaa leudon talven takia tulla ötökkäkesä. Ainakin punkkeja arvellaan esiintyvän runsaasti. Lähiapteekeista löytyy kuitenkin tuotteita niin itikoiden karkotukseen kuin puremien kutinan hillitsemiseenkin. Henkilökuntamme tuntee niin uutuudet kuin tututkin kesätuotteet, joten apua kannattaa aina kysyä.

SIRKKU KEMPPAINEN

Toimitusjohtaja, Lähiapteekit Oy