Syksy on uuden alku

RYTMITÄMME ARKEMME usein vuodeaikojen mukaan. Syksy on tyypillisesti uuden aloituksen aikaa. Koululaiset ja opiskelijat kääntävät sananmukaisesti uuden sivun kirjassa tai sähköisessä materiaalissa. Me muut merkitsemme kalenteriimme aikaa liikunnalle ja muille harrastuksille. Nyt voisi olla sopiva syksy miettiä, olisiko vapaaehtoistyö yksi tapa kerätä voimia. Moni kertoo saavansa muiden auttamisesta ja kohtaamisista iloa. Toisaalta on hyvä muistaa, ettei kuormita kalenteriaan liikaa. Korona-aikana opimme myös nauttimaan kotonaolosta ja rauhallisesta oleilusta. Jotain tästä levollisuudesta on hyvä jättää pysyvästi arkeemme.

KESÄLLÄ OLEMME keränneet varastoihin niin D-vitamiinia auringosta kuin muitakin terveydelle hyviä vitamiineja esimerkiksi marjoista ja kasviksista. Alkava syksyn pimeys, flunssakausi ja korona-ajasta selviytyminen saattavat kuitenkin vaatia vastustuskyvyn voimistamista. Esimerkiksi D-vitamiinivarasto on kulutettu loppuun jo muutamassa viikossa. Apteekeissa on tarjolla monipuolisia tuotteita, joista saa pirteyttä ja elinvoimaa. Tuotevalikoima myös kasvaa koko ajan. Apteekkien henkilökunnalta saa aina myös apua.

SYYS- JA LOKAKUU ovat syksyn parhainta aikaa, varsinkin jos saamme kauniin ja aurinkoisen sään. Syksyn ruska oikein kutsuu ulos ja reippailemaan. Eikä pieni sadekaan haittaa, jos pukeutuu sopivasti. Vilustua ei kuitenkaan kannata. Pidetään itsestämme ja läheisistämme hyvää huolta.

SIRKKU KEMPPAINEN

Toimitusjohtaja, Lähiapteekit Oy