Turvaa rokotteista

KUN VUOSI sitten pandemia alkoi levitä hurjalla vauhdilla, aloimme heti haikailla rokotuksen perään. Tavallisesti uuden rokotteen markkinoille tulo on vuosia kestävä prosessi, jotta kaikki kehitys- ja tutkimusvaiheet on käyty läpi, ja rokotus voidaan turvallisesti ihmiseen laittaa. Myös eri maiden myyntilupaprosessit vievät aikaa. Uusi, pandemiaksi asti levinnyt koronavirusmuoto pakotti lääketehtaat pikavauhdilla kehitystyöhön. Rokotteen saantia markkinoille nopeutti se, että virus on samantyyppinen kuin vuoden 2003 SARS-virus. Tutkijoiden ei tarvinnut aloittaa työtään ihan nollasta.

KORKEATASOINEN KEHITYSTYÖ ja rokoteteknologia tukivat jälleen kerran terveyden- ja hyvinvoinnin edistämistä. Odotan innolla uutisia Suomessa kehitetystä nenäsuihkeena annettavasta koronarokotteesta. Voimme myös olla ylpeitä kattavasta rokotusohjelmastamme.

ROKOTUKSESTA SAATAVAA laajaa suojaa odotellessa on tärkeää jaksaa huolehtia tartuntojen ehkäisemisestä. Lähiapteekit-ketjun toimipisteissä asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta huolehditaan tarkoin.

KEVÄT KOITTAA koronasta huolimatta ja siitepölykausikin on taas alkamassa. Jotta allergian oireet saa ajoissa kuriin, kannattaa allergiaa helpottavat tuotteet, kuten nenäsumutteet, silmätipat ja tabletit, hankkia jo ennakoiden. Apteekin henkilökunnalta saa apua itsehoitotuotteiden valintaan.

ODOTAMME KEVÄTTÄ innokkaasti, mutta lisääntyvä valo voikin toisinaan väsyttää. Myös allerginen nuha saattaa valvottaa. Unirytmistä ja monipuolisesta ravinnosta tuleekin näin keväällä huolehtia erityisesti. Näin kevään kynnyksellä on hyvä miettiä, minkälainen vitamiinilisä saattaa olla tarpeen juuri nyt.

VIELÄ EI tiedetä, saammeko varhaisen kevään. Ulkoillaan kuitenkin mahdollisimman paljo ja hellitään itseämme vaikkapa apteekin kosmetiikalla.

SIRKKU KEMPPAINEN
Toimitusjohtaja
Lähiapteekit Oy