Vastustuskykyyn voi vaikuttaa

VASTUSTUSKYVYN ELI immuniteetin avulla suojaudumme taudinaiheuttajia vastaan. On ennustettu, että influenssa iskee taas vuoden tauon jälkeen syksyllä. Nyt on alkamassa myös tyypillinen nuhakuumeaika. Meillä kaikilla on erilainen vastustuskyky – toiset saavat flunssan herkemmin, kun toiset pystyvät puolustautumaan tiukemmin ja sairastavat vain harvoin. Vastustuskykymme on osin synnynnäistä ja osaan voimme vaikuttaa itse.

VOIMME ITSE siis vaikuttaa vastustuskykyymme. Ratkaisevassa roolissa on limakalvojen, suoliston ja ihon terveenä pitäminen. Omilla elämäntavoillamme on paljon merkitystä. Kun syömme monipuolisesti ja terveellisesti, huolehdimme käsihygieniasta ja nukumme riittävästi, ovat asiat jo hyvällä mallilla. Vastustuskykyä voi tukea myös vitamiinien ja ravintolisien avulla. Pienikin lisäys esimerkiksi C- ja D-vitamiinien saannissa saattaa vaikuttaa hyvinvointiisi merkittävän paljon. Kun pidät huolta itsestäsi, syksyn pimeyskin on helpompi ottaa vastaan.

APTEEKKIEN ammattilaiset auttavat tietenkin lääkeasioissa, mutta myös tarpeellisten ravintolisien hankinnassa. Kysy siis rohkeasti apua seuraavalla apteekkikäynnilläsi, jos vaikka pohdit, millaisia ravintolisiä sinun olisi hyvä käyttää. Farmaseutit auttavat myös apteekkien verkkokauppojen kautta tehdyissä tilauksissa.

SYKSYYN LIITETÄÄN aktiivisuus ja arjen rytmin palautuminen kesän lomakauden jälkeen. Saimme nauttia hienosta kesäsäästä ja liikunta saattoi jäädä vähiin, mutta nyt viilenevät illat houkuttelevat ulkoilemaan.

Aurinkoista syksyä!

SIRKKU KEMPPAINEN
Toimitusjohtaja
Lähiapteekit Oy