5 TUOTETTA ALLERGIAAN

Kevät on allergisille hankalaa aikaa. Apteekeista löytyy monipuolinen valikoima itsehoitotuotteita allergiaoireiden hoitoon. Tässä Lähiapteekkien vinkit nenä- ja silmäoireisiin.

1. Siitepölyn lisäksi lemmikit voivat aiheuttaa allergisia oireita. Allervex-silmäsuihke (10 ml) lievittää tehokkaasti siite- tai eläinpölystä johtuvia silmän allergiaoireita, kutinaa ja punoitusta. Tuote on helppo annostella suljetuille silmäluomille. Vaikuttavat aineet: PER-LIP-liposomit ja hyaluronihappo. CE-
merkitty lääkinnällinen laite.

(Markkinoija: Sabora)

2. Toisinaan on hyvä saada nopea apu allergiaoireisiin. Ocutifex-silmätipat (0,25 ml) on tarkoitettu kausittaisen allergisen sidekalvotulehduksen oireenmukaiseen hoitoon. Vaikuttavana aineena on ketotifeeni-antihistamiini. Silmätippojen vaikutus alkaa nopeasti minuuteissa ja kestää jopa 12 tuntia. Silmätipat on pakattu kerta-annospipetteihin, eivätkä ne sisällä säilöntäaineita.

Aikuiset ja yli 3-vuotiaat lapset: 1 tippa luomipussiin 2 kertaa päivässä. Jos olet raskaana, ole yhteydessä lääkäriin. Voidaan käyttää imetyksen aikana. Varmista lääkkeen sopivuus itsellesi apteekista. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

Markkinoija: Verman

3. Nykyään antihistamiinit eivät enää väsytä. Telfast (10, 30 ja 100 tabl.) -antihistamiini lievittää kausiluonteisen
allergisen nuhan oireita kuten aivastelua, kutisevaa, vuotavaa tai tukkoista nenää ja kutisevia, punoittavia ja vetistäviä silmiä. Telfast sisältää feksofenadiinihydrokloridia, jolla ei ole väsyttävää vaikutusta. Telfastin vaikutus alkaa tunnin kuluessa ja kestää 24 tuntia. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.


Markkinoija: Stada Nordic

4. Allerginen nuha voi olla voimakasta. Kestine
Lyo
20 mg (10 tabl.) on vahva ja pitkävaikutteinen antihistamiini vaikeisiin allergisen nuhan oireisiin. Se helpottaa oireita nopeasti. Mintunmakuinen tabletti liukenee nopeasti suussa ilman vettä.

Vaikuttava aine ebastiini. Kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan ja allergisiin silmäoireisiin. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. Älä käytä, jos sinulla on vaikea maksan vajaatoiminta tai olet raskaana tai imetät. Tutustupakkausselosteeseen.

Markkinoija: Orifarm Healthcare

5. Allerginen nuha ja silmäoireet voivat vaivata läpi vuoden.
Cetirizin-ratiopharm 10 mg (100 tablettia) on tehokas itsehoitolääke kausiluontoisen ja ympärivuotisen allergisen nuhan sekä allergisten silmä- ja iho-oireiden hoitoon. Vaikuttava aine on setiritsiini. Sopii kausiluonteiseen sekä ympärivuotiseen käyttöön.

Alle 6-vuotiaille vain lääkärin määräyksestä. Neuvottele lääkärin kanssa, jos sairastat munuaissairautta, olet raskaana tai imetät. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

Markkinoija: Teva Finland