5 tuotetta kuivan suun avuksi

Kuiva suu on yleinen vaiva, joka johtuu liian vähäisestä syljen erittymisestä. Se vaikeuttaa puhumista, nieleminen on hankalaa ja hengitys voi alkaa haista. Kuivasta suusta voi aiheutua ongelmia myös ikenille. Ohessa Lähiapteekkien vinkit kuivan suun avuksi.

1. Hampaiden peseminen oikeanlaisella hammastahnalla on keskeinen apu kuivan suun hoidossa. Clinic by Jordan Dry Mouth -tahna on kuivalle suulle tarkoitettu hammastahna. Miedosti vaahtoavan tahnan Moist Protector -koostumus kosteuttaa, lievittää ja helpottaa suun kuivumisesta johtuvia oireita kuuden viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Markkinoija: Orkla

2. Kuiva suu saattaa hoitamattomana altistaa hampaiden reikiintymiselle. Flux Dry Mouth Drops on raikas, sokeriton imeskelytabletti joka kosteuttaa pitkäaikaisesti kuivaa suuta. Tuotteen ksylitoli katkaisee happohyökkäyksen aterioiden jälkeen nautittuna. Imeskelytablettien makuina ovat raparperi-mansikka ja karviainen.

Markkinoija: Karo Pharma

3. Kuivan suun ongelmissa auttaa, kun syljen erittymistä voidaan edistää. Uusi HAp+ tuo helpotusta suun kuivuuteen lisäämällä tehokkaasti syljeneritystä – jopa 20-kertaisesti verrattuna stimuloimattomaan sylkeen. Imeskelytableteissa on hammasystävällinen koostumus ja patentoidun happo-kalsium-suhteen ansiosta ne eivät aiheuta hampaiden eroosiota. Makuina sitruuna, mansikka-raparperi, inkivääri-lime ja minttu-eukalyptus.

Markkinoija: Oriola

4. Runsas juominen auttaa kuivaan suuhun. Kosteuden lisäämiseen on tarjolla monipuolisia tuotteita. Bioxtra-sarja sisältää luonnollisia entsyymejä ja mineraaleja, jotka ylläpitävät suun kosteustasapainoa, helpottavat kuivan suun tuntemuksia sekä vahvistavat syljen vastustuskykyä. Tuotesarjassa on BioXtra Suuvesi, BioXtra Hammastahna, BioXtra Geeli ja BioXtra Geelisuihke.

Markkinoija: Tamro

5. Suu tulee suojata myös ientulehdukselta ja ienverenvuodolta. Siihen sopivat meridol® Gum Protection-tuotteet. Ainutlaatuinen amiini- ja tinafluoridin yhdistelmä antaa pitkäkestoista suojaa ikenille. Tuotteiden kaksitehoinen koostumus ehkäisee plakin kertymistä ienrajaan pysäyttäen ienongelmien syntymisen. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että alkoholiton Meridol-suuvesi käytettynä yhdessä Meridol-hammastahnan kanssa antavat parhaan suojan ienongelmia vastaan.

Markkinoija: Decem Pharma

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi

Kuvat: Dreamstime ja valmistajat