5 TUOTETTA LEMMIKILLE

Apteekista löytyy monipuolinen valikoima lemmikin hyvinvointia edistäviä uutuuksia ja jo tuttuja tuotteita. Tässä Lähiapteekkien vinkit karvakuonojen omistajille.

1. Myös lemmikin vatsa voi mennä sekaisin lääkkeistä tai stressistä. Enteromicro Complex on tarkoitettu koiran ja kissan suoliston tasapainoisen tilan ylläpitoon tai palauttamiseen esimerkiksi lääkehoidon, stressin tai ruokavalion muutoksen yhteydessä. Tuote sisältää maitohappobakteereja, prebiootteja ja kuituja. Aineosat tukevat suoliston limakalvon eheyttä ja hyvää mikrobistoa, rauhoittavat ja puhdistavat limakalvon pintaa sekä auttavat rentouttamaan suoliston lihasjännitystä.

Markkinoija: FaunaPharma

2. Toipilasaikana lemmikki saattaa tarvita ravitsemuksellista tukea. WeVit® Tasty on hyvin sulava, energiapitoinen täydennysrehu-valmiste kissoille ja koirille. Sitä suositellaan käytettäväksi normaalin ravinnon lisänä toipilasaikana, lemmikin kärsiessä heikentyneestä ruokahalusta, tiineyden ja imetyksen aikana, kasvaville pennuille sekä kovassa fyysisessä rasituksessa. Tuote sisältää runsaasti tauriinia ja on hyvä energiatarpeen täydentäjä myös seniorikissoille.

Markkinoija: Oriola

3. Aina hyvälaatuinen perusruoka ei riitä lemmikille, vaan ruokinnassa tulee ottaa huomioon ruuansulatuksen häiriöt. AIKA Kaopekt forte -pasta (16 ml) on täydennysrehu, jonka avulla voi toteuttaa koiran ja kissan erikoisruokavaliota fysiologisen ruuansulatuksen vakauttamiseen. Pastassa yhdistyvät probiootit, prebiootit, glutamiini, kaoliini ja pektiini. Paistetun lihan makuinen pasta on helppo
annostella.

Markkinoija: Biofarm

4. Lemmikin korvat on hyvä tarkastaa säännöllisesti. Epi-Otic -korvapuhdiste
(125 ml) sopii koirille ja kissoille. Se on kehitetty lemmikin ulkokorvan tulehduksen ennaltaehkäisyyn ja kontrollointiin. Antiseptinen tuote neutraloi epämiellyttäviä hajuja, puhdistaa ja kuivaa hellävaraisesti, ei kirvele. Tuote stimuloi
ihon antimikrobiaalisia peptidejä (AMP), jotka parantavat ihon omaa puolustuskykyä mikrobeja vastaan. Puhdisteen pH on neutraali, eikä se sisällä alkoholia.

Markkinoija: Biofarm

Sisäloiset ovat yleisiä lemmikeillä. Anthelmin matolääkkeet sopivat sukkula- ja heisimatojen aiheuttamien sekainfektioiden hoitoon. Laaja-
kirjoinen Anthelmin vet koirille (50 mg/144 mg/150 ja 175 mg/504 mg/525 mg) -tablettien vaikuttavat aineet ovat pratsikvanteeli, pyranteeliembonaatti ja febanteeli. Painonmukainen annostelu suun kautta. Ei alle kahden viikon ikäisille ja/tai alle kaksi kiloa painaville koirille.

Markkinoija: KRKA