5 tuotetta liikkujalle

Syksy on innostanut kohottamaan kuntoa lenkkipoluille ja jumppasaleihin. Jos lihakset kipeytyvät tai sattuu haaveri, on itsehoitoon tarjolla monipuolisia tuotteita kivun lievitykseen. Ohessa Lähiapteekkien vinkit liikkujille.

1. Toisinaan tarvitaan nopeaa apua kipeytyneille lihaksille. Ice Power kylmägeeli (75 ml, 150 ml ja 400 ml) auttaa näissä tilanteissa. Se helpottaa liikunnan jälkeistä kivun tunnetta lihaksissa sekä nopeuttaa palautumista. Kotimainen Ice Power kylmägeeli voi myös nopeuttaa vammojen jälkeistä toipumista. Kylmägeeliä levitetään rasittuneille lihaksille pian harjoituksen jälkeen, ja uudelleen aristaville lihaksille 3–4 kertaa päivässä niin kauan kuin on tarvetta. CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Markkinoija: Fysioline

2. Lääkkeetön kivunlievitys sopii moneen tilanteeseen. Helppokäyttöinen OMRON E3 Intense on kivunlievittäjä, jossa on kuusi valmiiksi asetettua ohjelmaa selälle, hartioille, nivelille ja lihaksille. TENS-laite toimii antamalla pieniä sähköimpulsseja, jotka auttavat lievittämään hermo-, lihas- tai nivelkipua. Hoitokerta kestää 15 minuuttia. Laitetta voi käyttää kotona, työpaikalla tai matkalla. Käyttö: Aseta elektrodityynyt kuivalle, puhtaalle iholle ja kytke laite päälle sopivalla voimakkuudella.

Markkinoija: Berner

3. Lihas- ja nivelkipuja syntyy liikkuessa ja työskennellessä. Kaksitehoinen Movex Cold&Hot -kylmä-kuuma-voide (150 ml) sopii lihas- ja nivelkipujen lievitykseen. Movex Glukosamiini Active -yhdistelmävalmiste (120 tabl.) on suunnattu aktiivisille liikkujille. Movex Kollageeni plus -yhdistelmävalmiste (60 ja 90 kaps.) tukee nivelten hyvinvointia. Movex Glukosamiini Strong (120 tabl.) on vahva ja täysin kasvipohjainen glukosamiinivalmiste. Nämä ja muut Movex-sarjan tuotteet sopivat kaikenikäisille liikkujille.

Markkinoija: Orion

4. Liikkuessa saattaa tulla nyrjähdyksiä ja venähdyksiä. Diclofenac ratiopharm 23,2 mg/g -tulehduskipugeeli (50, 100 ja 150 g tuubi) auttaa kivun paikalliseen, oireenmukaiseen hoitoon akuuteissa nyrjähdyksissä, venähdyksissä tai tylpissä ruhjevammoissa. Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetun valmisteen vaikuttava aine on diklofenaakki.

Geeli sopii aikuisille ja vähintään 14-vuotiaille nuorille. Annostelu vain kaksi kertaa päivässä. Neuvottele lääkärin kanssa, jos olet raskaana tai imetät. Älä käytä, jos olet allerginen jollekin valmisteen ainesosille. Itsehoitolääke. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

Markkinoija: Teva Finland

5. Liikunta piristää, mutta toisinaan tarvitaan tukea rasittuneille lihaksille. VoltNatura-geeli (50 ml ja 100 ml) on lääkkeetön kasvipohjainen geeli rasittuneille lihaksille. Se sisältää kuutta perinteistä kasviuutetta ja eteeristen öljyjen yhdistelmää. Se ei sisällä synteettisiä hajusteita ja tuote on dermatologisesti testattu. Rauhoittava ja viilentävä geeli sopii päivittäiseen käyttöön.

Markkinoija: Haleon

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi

Kuvat: Dreamstime ja valmistajat