5 tuotetta ulkoiluun

Talvella ulkoillessa on hyvä miettiä vaikkapa kerrospukeutumisen lisäksi, että nesteytys on kunnossa ja iho suojattu pakkaselta. Tässä Lähiapteekkien vinkkejä talviseen reippailuun.

1. Nestetasapainoa tulee tarkkailla liikkuessa. Nesteytys ratiopharm poretabletti sisältää glukoosia ja elektrolyyttejä, kuten natriumia ja kaliumia. Sopii käytettäväksi runsaan hikoilun esimerkiksi urheilun, helteen, kuumeen tai ripulin yhteydessä. Kalium edistää muun muassa lihasten normaalia toimintaa. Poretabletin makuna on raikas sitruuna.

Markkinoija: Teva Finland

2. Pakkasilma voi kuivattaa ihoa, joten kosteuttava kasvovoide on tarpeen. CeraVe-kasvovoide sopii normaalille ja kuivalle iholle. Nopeasti imeytyvä voide sisältää keramidia, niasiiniamidia ja hyaluronihappoa, jotka auttavat vahvistamaan ihon luonnollista suojamuuria ja säilyttämään kosteuden. Kasvovoide on hajusteeton ja hypoallergeeninen.


Markkinoija: Loreal

3. Talvella liikkuessa tulee hiki niin ulkona kuin sisäliikunnassakin. Bats on tehokas apteekeissa myytävä antiperspiranttisarja, joka sopii herkällekin iholle. Sarjassa on kaksi tuoksutonta versiota sekä miedosti hajustetut versiot naisille ja miehille. Bats Creme on voidemainen antiperspirantti, jota on helppo levittää sormin. Antiperspirantit kuivuvat iholla nopeasti eivätkä tahraa vaatteita.

Markkinoija: Orkla

4. Liikkuessa lihakset kipeytyvät tai voi sattua haaveri. Ice Power kylmägeelistä saa nopean avun kipeille lihaksille. Geeli nopeuttaa palautumista vamman tai liikunnan jälkeen sekä laukaisee lihasjännityksiä ja laskee turvotusta. Ice Power Hot lämpögeeli aktivoi paikallisesti verenkiertoa, rentouttaa lihasjännityksiä ja antaa lihaksille miellyttävän lämmöntunteen myös ennen ulkoilua. Geelillä voi myös lämmittää kylmiä sormia tai jalkateriä.

Markkinoija: Fysioline

5. Magnesiumin puutos ja lihaskrampit ovat välillä liikkujan harmina. MagneCit on hyvin imeytyvä magnesiumsitraattivalmiste, joka edistää lihaksiston, luuston ja hermoston normaalia toimintaa. Magnesium edistää myös normaalia energia-aineenvaihduntaa, joten se sopii hyvin talviliikkujalle. MagneCit-valmisteen saa nieltävänä tai pureskeltavana tablettina.


Markkinoija: Decem Pharma

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi

Kuvat: Dreamstime ja valmistajat