5 TUOTETTA VAUVALLE

Vaippaihottuma tai tukkoinen nenä häiritsevät vauvan oloa. Myös puhkeavat hampaat tekevät lapsen itkuiseksi. Lähiapteekkien valikoimasta löytyy helpotusta vauva-arkeen. Tässä Helsingin Oulunkylän apteekin farmaseutti EVELIINA VERMAKSEN tuotevinkit.

1. Hampaiden tulo voi aiheuttaa kiukkua ja unettomia öitä. Aftamed Teething Gel lievittää paikallisesti hampaiden puhkeamisesta aiheutuvaa kipua. Se sisältää 0,5 % hyaluronihappoa ja muodostaa suojaavan kalvon ikenen päälle lievittäen kipua nopeasti. Geeliä on hyvä käyttää aterioiden jälkeen ja ennen nukkumaan menoa. Geeli ei sisällä paikallispuudutetta eikä kipulääkettä.

(Markkinoija: Navamedic)

2. Pieni nenä voi mennä tukkoon monestakin syystä. PHYSIOMER Baby Mist (115 ml) on kehitetty erityisesti vauvojen ja pienten lasten herkkien nenien puhdistukseen ja limakalvojen kosteutukseen. Hellävarainen suihke puhdistaa ja avaa tukkoisen nenän ja helpottaa vauvan nukkumista ja syömistä esimerkiksi flunssan aikana. Kosteutus ehkäisee jälkitauteja ja korvatulehduksia. (Markkinoija: Perrigo)

3. Vauvan iho kaipaa hoivaa. Sopivan yhdistelmän saa Minicare-sarjan tuotteista. ACO Minicare Diaper Rash Spray (50 ml) helpottaa pepun punoitusta ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. ACO Minicare voide (350 g) on sopii lapsen kuivalle, atooppiselle ja ekseema-iholle. Minicare babyoil (150 ml) taas tekee ihosta pehmeän ja sileän. Voidaan käyttää kylpyvedessä tai suoraan iholle. (Markkinoija: Perrigo)

4. DeviSol Drops D3 (10 ml) on öljypohjainen tippavalmiste, joka soveltuu päivittäisen D-vitamiinin saannin varmistamiseen vauvaiästä lähtien. Suositeltava vuorokausiannos on lapsille 1–5 tippaa neuvolan ohjeiden mukaisesti. Annostellaan lusikalla tai sekoitettuna ruokaan tai juomaan. Päiväannos sisältää 2–10 mikrog* D3-vitamiinia. *40–200 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta. Ei sisällä säilöntä-, väri- tai aromiaineita. (Markkinoija: Orion)

5. Hyvä alku elämään helpottuu Rela Tipat ja Rela Tipat + D (50 annosta) maitohappobakteerien tuella. Tuote ylläpitää vastustuskykyä ja turvaa lasten tarvitseman D3-vitamiinin saannin kahden viikon iästä alkaen. Valmiste sisältää tutkittuja Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteereita sekä D3-vitamiinia pienelle lapselle ja vauvalle sopivassa muodossa.

(Markkinoija: Verman)

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi

Kuvat: Valmistajat