Apteekkikosmetiikka on tutkittua

Apteekissa on tarjolla laaja valikoima tutkittuja ja turvallisia ihonhoitotuotteita ja meikkejä. Monet tuotteista sopivat allergiselle ja herkälle iholle, koska ne valmistetaan ihotautilääkäreiden valvonnassa.

Apteekkikosmetiikka eli dermokosmetiikka on laadukasta ja turvallista. Tuotteita löytyy päivittäiseen tarpeeseen, kuten ihon puhdistukseen ja kosteutukseen sekä ylellisempään hemmotteluun. Valikoimassa on tuotteita teinien akneiholle ja ikääntyvälle iholle sekä erilaisten iho-ongelmien hoitoon. Monissa sarjoissa on omat tuotteensa esimerkiksi pigmenttihäiriöiden ja couperosan hoitoon.

KOKONAISHYVINVOINNIN TUOTTEET

Apteekkien kosmetiikkavalikoima on monipuolinen ja valtaosa tuotteista on saatavilla vain apteekeista. Päivittäiseen käyttöön löytyy kosmetiikan lisäksi esimerkiksi hiustenhoitotuotteita ja deodorantteja. Apteekista saa myös jalkojen ja käsien hoitoon sopivat valmisteet. Valikoimassa on vaihtoehtoja myös miehille. Apteekin meikit saattavat olla esimerkiksi luonnon mineraaleista valmistettuja jauhemaisia mineraalimeikkejä.

Olemme huomanneet, että dermokosmetiikka kiinnostaa suomalaisia aikaisempaa enemmän. Muualla Euroopassa ja Pohjoismaissa kosmetiikka on totuttu hankkimaan juuri apteekeista. Meillä ostetaan eniten kosteusvoiteita. Kosmetiikan myynti on osa apteekkien kokonaishyvinvointiin liittyvää palvelua.

TURVALLISESTI VALMISTETTUJA

Apteekkikosmetiikkaosaston asiakkaat haluavat varmistua käyttämiensä tuotteiden turvallisuudesta ja välttää turhia lisäaineita. Apteekissa myytävät tuotteet sopivat herkkäihoisille ja allergisille, mutta ne ovat hyvä valinta myös terveelle, normaalille iholle. Onkin yleistä, että tavanomaisista tuotteista saadun allergisen reaktion jälkeen päädytään vaihtamaan kosmetiikka apteekin tuotteisiin. Apteekeissa on myös koulutettua henkilökuntaa, joka osaa neuvoa juuri sinulle ja ihollesi sopivan tuotteet valinnassa.

Apteekissa myytävät tuotteet on valmistettu valvotusti ja ne on testattu tarkoin. Tuotteet sisältävät vain tarvittavat ainesosat, joten niiden valmistusaineluettelo on lyhyt. Tuotteissa ei ole esimerkiksi turhia väriaineita ja hajusteita, ja monet ovat myös kokonaan säilöntäaineettomia.
Osa tuotteista valmistetaan lääketehtaissa niiden standardien mukaisesti. Näin myös raaka-aineiden puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota. EU-asetus sääntelee EU:ssa myytävää kosmetiikkaa. Monilla apteekissa myytävillä kosmetiikkasarjoilla on Allergia- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus.

Osa apteekin valikoimassa olevista tuotteista on täysin hajuttomia. Osassa on hypotuoksu, joka tarkoittaa, ettei se sisällä ainesosia, jotka on luokiteltu 26 yleisimmin allergiaa aiheuttavan aineen joukkoon.

Apteekkikosmetiikalle on myös tyypillistä, että tuotteet on pakattu niin, että ne pysyvät käytössä hygieenisinä. Näin pumppupullot ja tuubit ovat yleisempiä kuin purkit, joista tuotetta otetaan sormella.

Tutustuin itse apteekkikosmetiikkaan jo opiskeluaikana ja olen käyttänyt siitä lähtien säännöllisesti esimerkiksi Vichyn ja Favoran tuotteita. Näin kevättalvella oma suosikkituotteeni on Favoran syväkosteuttava ja ravitseva seerumi, jota levitän kasvoille ennen päivävoidetta.

Teksti: Marika Osara, Pomarkun Apteekki

Kuva: Dreamstime