Ikääntyvän ihon avuksi

Ikääntyminen näkyy iholla jo keski-iän kynnyksellä ohuina juonteina ja vähitellen ryppyinä ja pigmenttimuutoksina. Turvallisesta ja testatusta apteekkikosmetiikasta saa tukea ikääntyvän ihon hoitoon. Kosteutus ja aurinkovoiteen käyttö auttavat jo paljon.

Niin sanottujen anti-age-tuotteiden sisältämät tehoaineet korvaavat aineosia, joita ikääntyvä iho ei välttämättä enää tuota. Näiden aineiden, kuten retinolin, kollageenin ja hyaluronihapon tarkoituksena on uudistaa ja tasoittaa ihoa sekä lisätä kosteutta. Apua saa myös peptidejä ja antioksidantteja, kuten A-, C- ja E-vitamiineja sisältävistä tuotteista.

Ikääntyvän ihon hoidossa on tärkeää sitoutua päivittäiseen ihon puhdistukseen ja kosteutukseen. Itse suosittelen myös 50+-suojakertoimellisen aurinkovoiteen käyttöä läpi vuoden hyvin kosteuttavan päivä- ja yövoiteen kaverina. Hoitoa voi tehostaa kuorinnalla ja seerumeilla.

Anti-age-tuotteita on hyvä alkaa käyttää, kun muutoksen merkkejä on jo näkyvissä. Näin ihoa voi aktivoida tehoaineilla juuri sen mukaan, mitä iho kussakin ikävaiheessa tarvitsee. Liian aikaisin aloitetusta hoidosta ei ole hyötyä, ja liian rasvainen tuote voi myös tukkia ihohuokosia. Tuotteiden teho ei toisaalta laske jatkossa, vaikka niitä alkaisi käyttää jo kolmikymppisenä.

Apteekkien kosmetiikkaosastoilla on tarjolla myös käteviä hybridituotteita, joissa voi olla kosteutus ja tehohoito samassa voiteessa. Näin kesän lähestyessä kannattaa kokeilla anti-age-tehoaineita sisältäviä aurinkotuotteita, jotka voivat vähentää ryppyjen ja pigmenttiläiskien syntymistä. Esimerkiksi Vichy Capital Soleil UV-Age 50+ on antioksidanttinen aurinkovoide, joka on suunnattu vähentämään ikääntymisen merkkejä ja Aco Face Sun Anti-age 30+ -voide sisältää C- ja E-vitamiinia sekä Q10:tä.

Teksti: Kosmetologi Suvi Tukiainen, Lähiapteekki Syke, Lahti

Kuva: Dreamstime