Kangasnaamio kosteuttaa

Viimeistään lomalla voi kokeilla kosteuttaa ihoa kangasnaamioilla eli sheet maskeilla. Ohut kasvoille aseteltava kangas- tai paperimaski sisältää usein seerumeja, jotka kosteuttavat ihoa tehokkaasti.

Kosteuttavien ja rauhoittavien tehoaineiden lisäksi kangasnaamion avulla voi tehostaa ihon syväpuhdistusta, kirkastaa ihoa tai tukea ikääntymisen merkkien ehkäisyä. Kangasnaamioiden idea perinteisiin iholle levitettäviin naamioihin verrattuna on se, että kangas pitää aktiiviaineet kiinni ihossa, jolloin vaikuttavien aineiden teho säilyy koko käsittelyn ajan, kun aineilla on aikaa imeytyä ihoon. Naamion kangas tai paperi tehostaa osaltaan imeytymistä. Kangasnaamiot ovat kertakäyttöisiä, ja pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä.

– Kangasnaamiot sisältävät usein esimerkiksi hyaluronihappoa ja kasviöljyjä, joiden vaikutus tuntuu iholla pitkään. Tehoaineet toimivat parhaiten, kun ihon puhdistaa huolellisesti ennen naamion asettelua. Myös kuorinta on tärkeässä roolissa tehohoidoissa, kuten seerumeja ja kasvonaamioita käytettäessä. Naamion jälkeen on hyvä täydentää hoito kosteusvoiteella, kertoo kosmetologi Suvi Tukiainen Lähiapteekki Sykkeestä.

Kangasnaamiot ovat tuttuja aasialaisesta ihonhoidosta ja ovat keskeinen osa niin sanottua K-kosmetiikkatrendiä. Lähiapteekkien kosmetiikkaosastolta löytyy useita kangasmaskeja.

Kokeile esimerkiksi näitä:

Vichy Minéral 89 Sheet Mask on kaikille ihotyypeille sopiva kosteuttava kangasnaamio, jonka tarkoituksena on vahvistaa ihoa ja antaa hyvinvoivaa hehkua.

Ivy Aïa Hydrate Face Mask on kaikille ihotyypeille sopiva ravitseva ja kosteuttava kangasnaamio, joka auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Sopii auringonpolttamalle iholle.

Eucerin Hyaluron-Filler Intensive Mask on kaikille ihotyypeille sopiva virkistävä kangasnaamio, joka kosteuttaa ihoa ja auttaa vähentämään hienoja juonteita.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella apteekeittain.

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi