Ravintoa silmille

Silmien terveyttä voi tukea monipuolisella ravinnolla sekä ravintolisillä, jotka sisältävät vitamiineja ja antioksidantteja. Apteekeissa on silmien hyvinvointiin tarjolla esimerkiksi A- ja E-vitamiineja sekä luteiinia sisältäviä tuotteita.


Päätetyöskentely ja mobiililaitteiden katselu saattavat rasittaa silmiä. Tämä aiheuttaa esimerkiksi silmien kuivumista ja kutinaa. Kevään katu- ja siitepölykausi pahentavat tilannetta. Ikääntyminen voi myös lisätä silmäongelmia. Silmien hyvinvointia on hyvä tukea monipuolisella ravinnolla, joka sisältää marjoja, kuten mustikoita, kasviksia ja erityisesti lehtivihreitä pinaattia ja lehtikaalia, kalaa, kananmunia, täysjyväviljoja ja pehmeää rasvaa. Ravinnon oheen on kehitetty ravintolisiä, jotka on suunnattu päätetyöskentelyn ja ikääntymisen aiheuttamiin silmävaivoihin.


Kuivien ja kutisevien silmien oloa voi helpottaa ja ennaltaehkäistä kosteuttavien ja hoitavien silmätippojen lisäksi suun kautta otettavilla ravintolisillä. Esimerkiksi elimistömme ei pysty tuottamaan luteiinia, joten sitä tulee saada ravinnosta. Luteiini on karotenoidi, joka antioksidanttina auttaa tukemaan silmää esimerkiksi UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta. Tukea voi saada myös zeaksatiinista. Näitä molempia karotenoideja on luonnostaan silmän linssin ja verkkokalvon rakenteessa.


Silmien terveyttä voi edistää antioksidanttien, kuten A-, E- ja C-vitamiinin, C- ja E-vitamiinin, beetakaroteeni, sinkin ja omega-3-rasvahapon avulla.


Lähiapteekkien valikoimasta löytyy monia silmien terveyteen suunnattuja tuotteita. Apteekin henkilökunta auttaa valinnassa. Nyt ajankohtaisia ovat esimerkiksi:


Membrasin Visio Vitality Spray (17 ml) -suihkeessa on silmän lipidikalvoa vahvistavaa tyrniöljyä sekä kyynelnesteen vedensitomiskykyä tukevaa hyaluronaattia.


Membrasin Visio Vitality kapseli (90 kpl) on ravintolisä, joka sisältää esimerkiksi tyrniöljyä, luteiinia ja E-vitamiinia. Auttaa silmien kuivuuden tunteeseen.


Ocuvite Complete (60 kps.) kapselit sisältävät sinkkiä, E-vitamiinia, C-vitamiinia, DHA:ta (omega-3) sekä luteiinia ja zeaksantiinia. Tukee silmien hyvinvointia ja suojaa rasitukselta.


Lysi Omega-3 Eye (64 kaps.) on tehovalmiste silmien hyvinvointiin. Kapselit sisältävät omega-3 rasvahappoja, sinkkiä, luteiinia ja zeaksantiinia sekä mustikan antosyaaneja.


PreserVision3 Stick (30 annospss., appelsiini) -ravintolisän sinkki, C- ja E-vitamiini auttavat silmän soluja suojautumaan hapettavalta rasitukselta.