Suu puhtaaksi ja terveeksi

Päivittäinen suuhygienia edistää hampaiden ja ienten hyvinvointia, vaikkei varsinaisia ongelmia suussa olisikaan. Hoitavat hammastahnat, joissa on riittävä määrä fluoria, sopivat kaikille.

Apteekeissa on tarjolla suun hoitoon hammastahnojen ja -harjojen lisäksi suuvesiä ja -suihkeita, joista saa apua muun muassa kuivan suun oireisiin, aftoihin ja ientulehduksen ehkäisemiseen sekä pahanhajuiseen hengitykseen. Hammasvälien plakin poistoon on tarjolla hammas- väliharjoja, tikkuja ja lankoja. Kun hammastahnassa on riittävä määrä fluoria, se vahvistaa kiillettä ja estää reikiintymistä.

Osa hammastahnoista sisältää natriumlauryylisulfaattia, joka lisää muun muassa tahnan vaahtoavuutta. Toisaalta se voi vaikuttaa suun limakalvoihin ja edesauttaa joillakin henkilöillä esimerkiksi aftojen syntymistä. Jos tahna aiheuttaa ärsytyksiä, tulee valita tahna, joissa ei ole natriumlauryylisulfaattia.

Oheiset vaahtoamattomat hammastahnat sisältävät fluoria, mutta niissä ei ole natriumlauryylisulfaattia.

Yotuel Classic ja Pharma -tahnojen papaiinientsyymi valkaisee tummentumat hellävaraisesti kiillettä vaurioittamatta. Yotuel All-In-One – tahnoissa on karbamidiperoksidia, joka kirkastaa hammasluuta.

Biotene on kuivan suun hammastahna, joka sopii hyvin aftaherkille. Fluori, ksylitoli ja kalsium estävät hampaiden reikiintymistä. Tuotteen käyttö vähentää plakin muodostumista ja ientulehdusta.

bioXtra-tuotesarja helpotta suuontelon kuivuutta ja säätelee suun mikroympäristöä. Tuotteet täydentävät syljen kosteuttavia ja voitelevia ainesosia, jotka ovat välttämättömiä suun terveyden kannalta.

Parodontax Ultra Clean ja Extra Fresh -tahnat poistavat tehokkaasti plakkia, mikä pysäyttää ienten verenvuotoa. Hammastahnat vahvistavat ja valkaisevat hampaita.

Salutem on herkän tai kuivan suun erikoishammastahna, joka ei sisällä ärsyttäviä ainesosia, mutta puhdistaa tehokkaasti. Se kosteuttaa ja suojaa suun limakalvoja, kosteuttavana ainesosana on betaiini.

Tuotevalinnat: Lähiapteekit
Tuotteiden saatavuus vaihtelee apteekeittain.

Teksti: Johanna Pelto-Timperi

Kuva: Dreamstime