Talvi-iho kaipaa kosteutta

Talvella iho helposti kuivuu niin pakkasen kuin lämpimän huoneilmankin vuoksi. Juuri nyt iho saattaa kaivata tehokasta kosteutta, jonka saa kätevästi seerumeista ja ihoöljyistä.

Seerumi saattaa kuulostaa tarpeettomalta tuotteelta, mutta se sopii erityisesti kuivan talvi-ihon hoitoon. Seerumit paitsi kosteuttavat niin myös kiinteyttävät ja silottavat kasvojen ihoa ja lisäävät ihon kuulautta. Seerumi tukee kosteusvoiteen tehoa, koska sen vaikutus ulottuu voidetta syvemmälle. Seerumien käyttö kannattaakin ottaa jokapäiväiseksi rutiiniksi. Seerumit ovat kasvoille tarkoitettuja voiteita tehokkaampia, koska tuotteissa on tehoaineita rasvoja enemmän. Ne ovat myös riittoisia, ja muutama tippa kerralla riittää.

Talven kuivattamalle iholle saa apua myös kasvipohjaisista öljyistä, joihin on lisätty esimerkiksi eteerisiä öljyjä tai kasvihappoja. Öljyt kosteuttavat, ravitsevat ja suojaavat ihoa sekä antavat kiinteyttä. Ihoöljyt soveltuvat myös vartalolle ja intiimialueille, ja osa öljyistä on suunnattu kynsien ja ripsien hoitoon sekä arville. Öljyt ovat usein hajusteettomia ja ne sopivat myös allergisen ihon hoitoon.

Apteekeissa on laaja tarjonta seerumeita ja ihoöljyjä. Seuraavalla apteekkikäynnillä kannattaa tutustua vaikkapa Avenen, A-Derman, Atopikin, Acon, Favoran, Vichyn, La Roche-Posayn, CeraVen, Eucerinin, Louis Widmerin ja Ivy Aian sekä Lieracin apteekkisarjojen seerumeihin ja ihoöljyihin.

Talvi-ihon hoitoon löytyy lisäksi muita kiinnostavia tuotteita ja tuotesarjoja, kuten kotimaiset Lv Oat -kauratuoteuutuudet, Ceradermin ja Ceridalin klassik-kotuotteet. Myös Avenen terveyslähdevesisuihke on pelastanut monen, joka kärsii kuivasta talvi-ihosta.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella apteekeittain.

Teksti: Johanna Pelto-Timperi

Kuva: Dreamstime