Vaivaako maskiakne?

Pandemian takia kasvomaskia joudutaan usein käyttämään pitkiäkin aikoja. Maski aiheuttaa kuitenkin toisille iho-ongelmia, maskiaknea eli masknea. Ihon puhdistus ja kosteutus auttavat ärsyyntyneen ihon hoidossa.

Hengitysilma on kosteaa ja lämmintä, joten maskin alle jäävä iho hautuu. Kun ihohuokoset ovat avoinna, pääsevät epäpuhtaudet helposti tukkimaan niitä. Näppylät ja epäpuhtaudet ovatkin yleisiä, jos joutuu esimerkiksi työssä pitämään suu-nenäsuojusta monta tuntia. Maski voi myös hiertää ja aiheuttaa muuta mekaanista ärsytystä iholle.

Maski on hyvä valita huolella, koska hyvin istuva maski vähentää hengityksen aiheuttamaa kosteutta. Lisäksi suojain tulee vaihtaa riittävän usein. Maskiaknesta kärsivien kannattaa myös huolehtia ihon huolellisesta puhdistamisesta. Ihoa on hyvä myös hoitaa esimerkiksi kevyillä kosteusvoiteilla. Näppylöitä voi hoitaa aknen tapaan. Kun maskia ei tarvita, on hyvä antaa ihon hengittää vapaasti.

Maskin alle ei kannata laittaa meikkiä, jotta ihohuokosiin ei joudu epäpuhtauksia. Nyt voikin hyvällä syyllä panostaa silmien korostamiseen ja hiuksiin.

Lähiapteekkisi valinta maskiaknen hoitoon

Puhdistukseen:

ACO Face Refreshing Cleansing Gel on hellävarainen ja hajusteeton puhdistusgeeli normaalille ja sekaiholle.

Avène Cleanance -sarja sopii erityisesti rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon puhdistukseen: Cleanance Cleansing Gel , Cleanance Micellar Water ja Cleanance Comedomed.

Voiteeksi:

ACO Sensitive Balance Face Fluid on hellävarainen ja rauhoittava kevyt kasvovoide, sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti herkälle iholle, eikä tuki ihohuokosia.

Avène Tolerance Extreme -sarja sopii herkälle iholle. Tolerance Extreme Lotion, Emulsion, Cream ja Mask.

Avène XeraCalm A.D Concentrate on kutinaa ja ärsytystä vähentävä paikallishoitovoide.

Avène Cicalfate + Cream on rauhoittava hoitovoide kaikenlaisille ihoärsytyksille.

Akne Paikallishoito on kevyt geeli, joka kuivattaa ja puhdistaa finnejä sekä tulehtunutta aluetta. Ihoa kuorivat ominaisuudet vähentävät epäpuhtauksia.

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi

Kuva: Dreamstime