Allergiaoireisiin saa apua

Allergiaoireet tulevat alkavan kevään myötä. Tukkoiseen nenään ja vuotaviin silmiin saa apua apteekin itsehoitovalikoimasta. Tuotteiden saatavuus voi vaihdella apteekeittain.

CETIRIZIN-RATIOPHARM ALLERGIAOIREISIIN

Cetirizin-ratiopharm 10 mg
(10 kalvopäällysteistä tabl.) on
allergialääke, jonka vaikuttava
aine on setiritsiini. Se on tehokas itsehoitolääke kausiluontoisen ja ympärivuotisen allergisen nuhan sekä allergisten silmä- ja iho-oireiden hoitoon. Alle 6 vuotiaille vain lääkärin määräyksestä. Neuvottele lääkärin kanssa, jos sairastat munuaissairautta, olet raskaana tai imetät. Tutustu pakkausselosteeseen.

Markkinoija: Teva Finland

ALLERVEX-SILMÄSUIHKE
ON HELPPO ANNOSTELLA

Allervex® silmäsuihke (10 ml)
lievittää tehokkaasti siite- tai
eläinpölystä johtuvia silmän
allergiaoireita, kutinaa ja
punoitusta. Suihke on helppo annostella suljetuille silmäluomille. Vaikuttavina aineina ovat PER-LIP®-liposomit ja hyaluronihappo. CE-merkitty terveydenhuollon laite.

Markkinoija: Sabora

NASACORT HELPOTTAA TUKKOISTA OLOA

NASACORT® (55 μg/annos) on
nenäsumute kausiluonteisen nuhan hoitoon, kuten nenän kutinaan, vuotoon, tukkoisuuteen ja aivasteluun. Vaikuttava aine triamsinoloniasetonidi. Yli 18-vuotiaille 2 suihketta kumpaankin sieraimeen kerran päivässä. Kun oireet ovat hallinnassa, annostusta voidaan pienentää.

Älä käytä valmistetta yli 3 kuukauden ajan keskustelematta lääkärin kanssa. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Markkinoija: Sanofi

TELFAST-ANTIHISTAMIINI
EI VÄSYTÄ

TELFAST® 120 mg (30 tabl.) on tarkoitettu kausiluonteisen allergisen nuhan ja silmien oireisiin. Vaikuttava aine feksofenadiini. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 tabletti kerran vuorokaudessa ennen ateriaa. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Markkinoija: Sanofi

DESLOX JA KESTOX SILMÄ- JA NENÄOIREISIIN

Deslox 5 mg (10, 30 ja 100 kalvopäällysteinen tabl.) on tehokas ja väsyttämätön apu allergisiin nenä- ja silmäoireisiin sekä nokkosihottuman hoitoon. Vaikuttava aine on desloratadiini. Kestox (10 mg ja 20 mg tabl.) sopii kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan liittyvien nenä- ja silmäoireiden hoitoon. Kestox 10 mg -tabletteja voi käyttää myös ihon kutinan ja nokkosihottuman hoitoon. Vaikuttava aine on ebastiini.

Deslox: Aikuisille ja vähintään 12-vuotiaille 1 tabletti kerran päivässä. Älä käytä, jos olet allerginen jollekin valmisteen ainesosalle. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Varmista lääkkeen sopivuus itsellesi lääkäriltä tai apteekista erityisesti, jos munuaistesi toiminta on heikentynyt tai sinulla tai suvussasi on aiemmin ollut kouristuskohtauksia. Varovaisuutta on noudatettava, jos valmistetta otetaan yhdessä alkoholin kanssa. Tutustu pakkausselosteeseen. Kestox: Aikuisille ja vähintään 12-vuotiaille 1 tabletti (10 mg tai 20 mg) kerran päivässä ja kutinan helpottamiseksi nokkosihottumassa yli 18-vuotiaille 1 tabletti (10 mg) kerran päivässä. Ei raskauden eikä imetyksen aikana. Varmista lääkkeen sopivuus itsellesi apteekista. Tutustu pakkausselosteeseen.

Markkinoija: Verman

NENOXIN-NENÄSUMUE ALLERGISEN NUHAN HOITOON

Nenoxin (1 x 140 annosta OTC) -nenäsumute on tarkoitettu kausiluonteisen allergisen tai ympärivuotisen nuhan
oireiden hoitoon. Uutuuden vaikuttava aineosa on mometasoni, joka vähentää turvotusta ja ärsytystä nenässä
ja lievittää allergisen nuhan oireita.

Nenoxin 50 mikrog/annos, nenäsumute. Vaikuttava aine: mometasonifuroaatti. Annostus: Aikuisille (vähintään 18-vuotiaille) 2 suihketta kumpaankin sieraimeen kerran vuorokaudessa. Käänny lääkärin puoleen, jos et tunne oloasi paremmaksi 7 päivän kuluessa. Nenäsumutetta ei saa käyttää yhtäjaksoisesti 3 kuukautta pidempään ilman lääkärin määräystä. Keskustele lääkärin tai apteekin kanssa, jos käytät muita lääkkeitä, olet raskaana tai imetät. Tutustu pakkausselosteeseen.

Markkinoija: Verman