Aurinko rasittaa ja rypistää ihoa

Runsas auringonotto vanhentaa ihoa, koska iho paksuuntuu ja sen kimmoisuus vähenee. Kasvojen rypyt saattavatkin johtua liiallisesta auringonpalvonnasta eikä niinkään ikääntymisestä.

Aurinko on ihosyövän merkittävä riskitekijä, mutta liika paahde myös vanhentaa ihoa. UV-säteily vähentää ihon kimmoisuutta ja lisää sen ennenaikaista vanhenemista. Koska UV-säteet vaikuttavat ihon luonnolliseen kollageenintuotantoon, edistää liiallinen auringossa oleskelu ryppyjen ja juonteiden syntymistä. Aurinko voi aiheuttaa myös tummia läiskiä ihoon, jos pigmentti vaurioituu pysyvästi.

Auringon ja ilmansaasteiden lisäksi ihon vanhenemiseen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi ruokavalio ja liiallinen alkoholin käyttö, tupakointi sekä stressi ja liian vähäinen uni.

Aurinkosuojatuotteista on apua, ja apteekkien aurinkotuotteet suojaavat usein niin UVB- kuin UVAsäteiltäkin. Laadukkaat päivä- ja yövoiteet palauttavat stressin ja paahteen rasittamaa ihoa.

Avene sun B-protect SK50+ (30 ml) on ihon sävyä tasoittava aurinkovoide kasvoille. Tuote suojaa auringolta ja erityisesti ilmansaasteilta. Erittäin korkea suoja. Kevyesti hajustettu.

Eucerin Hyaluron-filler Day Cream SPF 15 (50 ml) on anti-age-päivävoide normaalille ja sekaiholle. Kevyt voide palauttaa ihon kiinteyden ja tasoittaa ryppyjä. Sopii meikinalusvoiteeksi. Suojakerron 15 ja UV-suoja.

Avène A-OXitive on tuotesarja ihon ikääntymisen ensimerkkejä vastaan. Tuotteet häivyttävät juonteita ja suojaavat ihoa ilmansaasteilta ja oksidatiiviselta stressiltä. Sarjan A-Oxitive Peeling Cream (30ml) on hajusteeton yövoide, joka kuorii hellävaraisesti ihoa.

Lierac Lift Integral Sculpting Lift Cream (50 ml) on kiinteyttävä, kohottava ja ihon täyteläisyyden palauttava päivävoide 50+ ikäisille. Sopii normaalille ja kuivalle iholle. Käytä kasvojen iholle aamuisin joko yksinään tai Lift Integral -seerumin päälle.

Tuotevalinnat: Lähiapteekit

Tuotteiden saatavuus vaihtelee apteekeittain

Teksti: Johanna Pelto-Timperi

Kuva: Dreamstime