Curly Girl hellii hiuksia

Metodin noudattaminen hyödyttää, vaikka sen avulla ei uhkeaa kiharamerta saavuttaisikaan.

Amerikkalaisen kihara-asiantuntijan Lorraine Masseyn kehittämä Curly Girl -hiustenhoitometodi korostaa luonnostaan taipuisia hiuksia ja kiharoita. Metodiin voi tutustua monissa blogeissa ja tuotteiden valmistajien sivuilla. Tärkeintä on muistaa hiusten kosteutus ja hellävarainen käsittely.

Metodissa luovutaan hiuksia kuivattavista ainesosista kuten sulfaateista, silikoneista, vahoista ja alkoholeista. Hiuksia ei harjata kuivana, eikä kuivaukseen käytetä froteepyyhkeitä tai vahvoja lämpökäsittelyjä. Oleellista on sallia hiusten taipuisuus. Mitä kiharampi hius on, sitä enemmän kosteutta se vaatii. Kosteutus ja hellävarainen käsittely hoivaavat kuitenkin kaikkia hiustyyppejä.

Perehdy huolella

Tuotteisiin ja hoitomenetelmiin kannattaa tutustua. Metodia voi noudattaa tarkasti tai poimia vain tietyt osat. Sopivat tuotteet löytyvät kokeilemalla ja yhdistelemällä ennakkoluulottomasti. Apteekeista saa metodiin sopivia pesu- ja muotoilutuotteita sekä vinkkejä.

Puhdista, kosteuta, muotoile

  • Final Wash: Viimeinen pesu ennen metodin aloitusta sulfaattipitoisella pesuaineella. Poistaa tuotejäämät. Tuotteita esim. Urtekram Green Matcha shampoo 250ml, Urtekram Nordic Berries shampoo 250ml,
  • Pesu: Hiukset pestään sulfaatittomalla ja silikonittomalla shampoolla, pesevällä hoitoaineella eli co-washtuotteella tai pelkällä hoitoaineella. Tuotteina esim. Biorion hoitoaine 250ml.
  • Condition: Jos pesuun on käytetty shampoota, lisätään pesun jälkeen hoitoaine. Naamioksi sopii Green Matcha tehohoito hiuksille 150ml.
  • Leave-in conditioner: Hiuksiin voi lisätä pesun jälkeen myös hiuksiin jätettävän hoitoaineen. Tuotteina esim. Urtekram Kookos hoitoainesuihke 250ml, Urtekram Nordic Berries hoitoainesuihke 250ml.
  • Ploppaus: Pesun jälkeen hiukset asetellaan t-paidan sisään, ja paita sidotaan pään ympäri. Kuivatessa hiusta ei hangata froteepyyhkeellä. Föönaus miedolla lämmöllä ja diffuusoria apuna käyttäen on sallittu.
  • Muotoilu: Hiuksia muotoillaan esimerkiksi moussella tai geelillä, joka puristellaan hiuksiin niin, että muotoilutuotteen aiheuttama kova kuori hajoaa.

Teksti: Elina Vainio