Hoivaa vauvan iholle

Uuden perheenjäsenen saapuminen maailmaan on aina ihmeellinen ja mullistava kokemus. Samalla vauva-arki tuo mukanaan monia uusia huolenaiheita vanhemmille. Vastasyntyneen ohuelle iholle voi tulla ensimmäisinä viikkoina ja kuukausina pieniä näppylöitä, läiskiä tai lievää ihottumaa. Ne ovat lähes poikkeuksetta vaarattomia, mutta helposti ne huolestuttavat vanhempia.

Vauvan iho on herkkä, joten on tärkeää, että sitä hoidetaan oikeanlaisilla ja hellävaraisilla tuotteilla. Parhaimman avun ihon pulmiin saa kysymällä vinkkejä ja neuvoja terveydenhuollon ammattilaisilta ja neuvolasta. Myös apteekin henkilökunta auttaa mielellään vastasyntyneelle sopivien tuotteiden valinnassa.

Kun vauva kasvaa taaperoksi ja päiväkoti-ikään, ilmestyvät arkeen myös lapsille tyypilliset flunssat ja nuhakuumeet. Vauvan sekä isommankin lapsen nuhaisuutta ja tukkoisuutta voi helpottaa esimerkiksi lapsille soveltuvien nenäsuihkeiden ja nenän niistimien avulla. Lämmön mittaaminen onnistuu hellävaraisesti korva- tai otsakuumemittarien avulla. D-vitamiinilisä on osa pienen lapsen ravintoa läpi vuoden.

Lähiapteekit suosittelevat:

  • ACO MINICARE BABY OIL (150 ml) on kasvipohjainen vauvaöljy, jota voidaan käyttää kylpyvedessä tai suoraan iholle esimerkiksi vauvahieronnassa.
  • ACO MINICARE WASH MOUSSE (200 ml) on hellävarainen glyserolia sisältävä pesuvaahto, joka soveltuu vauvan herkälle iholle.
  • ATOPIK MUKSU PUHDISTUSVOIDE (200 ml) sisältää suomalaista kaurauutetta. Voide sopii herkälle iholle ja koko perheelle.
  • DEVISOL DROPS (10 ja 20 ml) on D-vitamiinivalmiste, joka soveltuu lapsille vauvaiästä lähtien. Annostelu
    neuvolan ohjeiden mukaisesti.