Huulivoide hoitaa ja suojaa

Rohtuneet huulet ovat harmittava vaiva, mutta yleensä siihen saa avun oikeanlaisesta huulivoiteesta. Huulia saattavat kuivattaa ja ärsyttää myös esimerkiksi mausteet tai paahtava aurinko tai liian voimakas kasvojen puhdistusaine tai hammastahna. Myös tietyt lääkkeet kuivattavat huulia. Joissakin tapauksissa kuivuminen voi johtua huulitulehduksesta, joka vaatii lääkärin hoitoa.

Kovasti ärtyneet huulet kaipaavat lääkevoidetta, kuten kortisonivoidetta kuuriluontoisesti. Myös vaseliini auttaa kosteuttamaan huulia. Jos huulet ovat ärtyneet, on hyvä olla sivelemättä huulia tuotteilla, joissa saattaa olla lisää oireita aiheuttavia ainesosia, kuten hajusteita tai väriaineita. Sopivan, hoitavan huulivoiteen löytämiseen kannattaa kysyä apua apteekin henkilökunnalta.

Lähiapteekit suosittelevat näitä huulivoiteita:

  • APTEEKKI HOITAVA HUULIVOIDE (15 ml) rohtuneille huulille ja pienille kuiville ihoalueille. Sisältää lanoliinia, sheavoita, mehiläisvahaa sekä E-vitamiinia. Ei sisällä hajusteita, maku- tai väriaineita eikä risiiniöljyä.
  • ACO SUN LIPS SPF 30 (5 g) kosteuttaa ja antaa tehokkaan suojan UV-säteilyä vastaan. Sisältää canola-öljyä ja E-vitamiinia. Ei sisällä alkoholia, väriaineita tai säilöntä-aineita.
  • BEPANTHOL HUULIVOIDE 7,5 ml sopii kuivien, karheiden ja halkeilevien huulten hoitoon sekä huuliongelmien ennaltaehkäisyyn. Ei sisällä hajusteita.
  • DECUBAL LIPS AND DRY SPOTS BALM (30 ml) on korjaava hoitovoide kuiville tai vahingoittuneille ihoalueille. Sisältää lanoliinia, mehiläisvahaa ja E-vitamiinia. Ei sisällä hajusteita tai väriaineita.

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi

Kuva: Dreamstime