Itikanpistojen kutinaan saa apua

Apteekeissa on tarjolla tuotteita joka kutinaan ja auringonpolttamiin. Nautitaan kesästä!

KESTINEN VOI OTTAA ENNAKOIDEN

Kestine 10 mg (10 ja 30 tabl.) on pitkävaikutteinen ja väsyttämätön antihistamiini, joka vähentää hyttysten pistojen aiheuttamaa kutinaa sekä ihopaukaman kokoa. Parhaan tehon saamiseksi kannattaa lääkitys aloittaa jo ennen altistumista pistoille. Kestine® 10 mg, kalvopäällysteinen tabletti. Vaikuttava aine on ebastiini. Kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan, allergisiin silmäoireisiin, nokkosihottumaan sekä hyttysenpistoihin. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. Ei saa käyttää raskauden aikana. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Lisätietoja: Takeda Oy, www.takeda.fi
Markkinoija: Takeda

KYYPAKKAUS ANTAA ENSIAVUN

Kyypakkaus 50 mg (3 tabl.)  on ensiapu käärmeenpuremaan sekä mehiläisen ja ampiaisen pistoon. Valmisteen vaikuttava aine, hydrokortisoni, vaimentaa elimistön reaktioita kyynpureman tai hyönteisenpiston jälkeen. Vaikka kyynpurema on harvoin hengenvaarallinen, tulee sen yhteydessä aina hakeutua lääkärin hoitoon. Myös ampiaisen tai mehiläisen piston jälkeen on hyvä mennä lääkäriin, jos pistos aiheuttaa voimakkaan reaktion.
Markkinoija: Orion

ETONO PUUDUTTAA PISTOSKOHTAA

Etono 20 mg/g ihopuikko (5,75 g) lievittää hyönteisten pistosten ja puremien yhteydessä esiintyviä ihoreaktioita, kuten ärsytystä, kutinaa, turvotusta ja punoitusta. Etonon sisältämällä paikallisesti vaikuttavalla tripelennamiinihydrokloridi -antihistamiinilla on lievä puuduttava vaikutus. Ei sisällä hajusteita tai väriaineita. Tripelennamiinihydrokloridi. Itsehoitovalmiste hyönteisten pistojen ja puremien hoitoon. Hierotaan kevyesti ihoon 1-4 krt/vrk. Alle 2-vuotiaille lapsille lääkärin ohjeen mukaan. Älä käytä valmistetta, jos purema-alueen iho on tulehtunut tai olet yliherkkä Etonon sisältämille aineille. Mikäli kutina jatkuu pitkään tai se pahenee, lopeta valmisteen käyttö. Varmista lääkkeen sopivuus itsellesi apteekista. Tutustu pakkausselosteeseen.
Markkinoija: Perrigo

PANTYSON JA HYDROCORTISON HOITAVAT IHOA

Pantyson (10 g, 29 g, 100 g) ja Hydrocortison 0,5 % (10 g, 20 g  tai 50 g) -voiteet sopivat ihon allergisiin ja muusta ärsytyksestä johtuviin sairaustiloihin, auringon polttaman ihon hoitoon, hyönteisten puremiin ja lyhytaikaisesti myös vaippaihottuman hoitoon, mutta ne eivät sovellu avohaavoihin ja hiertymiin.   Pantysonin vaikuttavat aineet ovat hydrokortisoni (1%), joka vähentää kutinaa, punoitusta ja turvotusta, sekä dekspantenoli (2%), joka nopeuttaa ihottuman paranemista. Hydrocortisonvoiteen vaikuttava aine hydrocortison vähentää tulehdusta ja lievittää kutinaa. Käytetään paikallisesti ihottumiin ja allergioihin silloin, kun iho ei ole infektoitunut. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.
Markkinoija: Orion

ITCHAWAY AUTTAA KUTINAAN

ItchAway geeli (30 ml) lievittää nopeasti ja tehokkaasti hyönteisten pistojen ja ihoa ärsyttävien kasvien aiheuttamaa kutinaa paikallisesti. ItchAway sopii käytettäväksi koko perheelle eli myös lapsille. Näppärä pikkutuubi kulkee helposti mukana kesän retkillä ja matkoilla. Se myös mahdollistaa tarkan annostelun kutinaalueelle, mikä on tärkeää esimerkiksi lasten kutinaa hoidettaessa. Tuotteen on kehittänyt Fysioline Oy ja se valmistetaan Suomessa.
Markkinoija: Fysioline

PUNKKIÄSSÄ+ JA HYTTYSÄSSÄ+ REISSUUN MUKAAN

PUNKKIÄSSÄ+ (50 ml) on tehokas ja hajuton punkkikarkote koko perheen käyttöön eli myös lapsille. Tuote sopii punkkien, hyttysten ja muiden hyönteisten karkottamiseen ihmisten iholta. Se ei sisällä parabeeneja, väriaineita tai parfyymeja. HYTTYSÄSSÄ+ (50 ml) on tehokas hyttyskarkote, joka antaa jopa yhdeksän tunnin suojan hyönteisiä vastaan. Hyttysässä+ soveltuu yli 17-vuotiaille. HYTTYSÄSSÄ+ antaa tehokaan suojan myös malaria- ja zikavirusalueilla. Kätevä ja riittoisa pumppusuihkepullo on kätevä ottaa mukaan vaikkapa mökille, marjametsään, saaristoon ja metsäretkille.
Markkinoija: Biocodex