Kesän uutuustuotteet apteekeissa

Monipuoliset uutuustuotteet ovat saapuneet apteekkien hyllyihin. Tuotteiden saatavuus vaihtelee apteekeittain.

MUCORATIO LIMAISEN YSKÄN HOITOON

Mucoratio 200 mg -poretabletit (20 tabl.) on tarkoitettu irrottamaan sitkeää limaa akuuteissa vilustumissairauksiin liittyvissä keuhkoputki- ja keuhkosairauksissa, joihin liittyy limaneritystä ja heikentynyttä liman kulkeutumista pois hengitysteistä. Poretabletit ovat sitruunanmakuisia ja niiden vaikuttava aine on asetyylikysteiini.

Annostus aikuisille ja vähintään 14-vuotiaille yksi poretabletti 2-3 kertaa päivässä ja 12-13-vuotiaille lapsille yksi poretabletti kahdesti päivässä. Ei suositella raskauden ja imetyksen aikana. Tutustu pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Markkinoija: Teva Finland Oy

PEGULOS UMMETUKSEN HOITOON

Pegulos-jauheet (6 g, 12 g) annospusseissa oraaliliuosta varten on tarkoitettu ummetuksen hoitoon aikuisille ja yli 2-vuotiaille sekä kuivuneen, suolessa pitkään olleen ulostekovettuman pehmentämiseen yli 12-vuotiaille. Alle 8-vuotiaille lapsille 6 g annospussit. Ei alle 2-vuotiaille. Vaikuttavana aineena on makrogoli 4000.

Älä käytä Pegulosta, jos olet allerginen makrogolille, sinulla on suolenseinämän rakenteellisesta tai toiminnallisesta viasta johtuva tukkeuma, puhkeama suolen seinämässä, vakava tulehduksellinen suolistosairaus tai vatsakipuja, joiden syytä ei tiedetä. Tutustu pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Markkinoija: Teva Finland

DEVISOL ANTAA TUPLATEHON

Devisol Dent (250 tabl.) on piparmintun makuinen fluori-D3- vitamiini-imeskelytabletti. Tabletissa 0,25 mg Fluoridia ja 2,5 mikrog D3-vitamiinia. Tuplateho hampaidesi hyväksi: fluoridi edistää hampaiden mineralisaation ylläpitämistä ja D-vitamiini hampaiden pysymistä normaaleina.

Markinoija: Orion

RAMAVIT ON VATSAYSTÄVÄLLINEN

Ramavit Rauta 100 mg (60 tabl.) on vahva ja vatsaystävällinen rautavalmiste hemoglobiini- ja ferritiiniarvojen tueksi. Vaivatta nieltävässä tabletissa rauta on hyvin imeytyvässä ja helposti elimistön käytettävässä muodossa rautabisglysinaattina. Lisäksi valmisteessa on C-vitamiinia, joka edistää raudan imeytymistä. 1 tabletti päivässä ruokailun yhteydessä tai erikseen.

Markkinoija: Verman

WONDERM HAAVOJEN PUHDISTUKSEEN

Wonderm® AntiSepti -liuos (100 ml) on tarkoitettu pienten haavojen ja ihovammojen desinfiointiin. Kesäiset haavat puhdistuvat nyt hellästi ilman kirvelyä. Antiseptinen liuos on nyt saatavilla suihkepullon lisäksi kätevällä tippakorkilla varustettuna. Tuote on valmistettu Suomessa ja se on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Markkinoija: Verman

AINOA-SARJA KEHON JA YMPÄRISTÖN HYVINVOINTIIN

Uusi Ainoa-tuotesarja (100 kaps.) koostuu vitamiineista ja ravintolisistä. D3-vitamiini, sinkki ja monivitamiini huolehtivat kehon hyvinvoinnista. Kalsium, B12-vitamiini, magnesium, melatoniini, rauta ja biotiini huolehtivat luustosta, muistista, lihaksista, unesta, verestä, hiuksista ja kynsistä. Pakkaukset ottavat ympäristön huomioon.

Markkinoija: Fennogate Finland