Kevyesti auringossa

Aurinkosuojia on kehitetty kevyiksi ja päivävoiteenomaisiksi. Varsinkin kasvoille tarkoitetut tuotteet imeytyvät helposti. Monet tuotteet sopivat myös herkälle iholle ja silmien ympärille. Voiteiden lisäksi on tarjolla suihkeita, vaahtoja ja geelejä.

Iho tulee suojata aina, vaikka iho ei olisikaan helposti palavaa tyyppiä. Suojakertoimiksi sopivat 30 tai 50. Aurinkotuotteiden lisäksi tulee ihoa suojata vaatteilla ja silmiä aurinkolaseilla. Hellehatut kannattaa myös muistaa, koska päänahka palaa helposti esimerkiksi jakauksen kohdalta.

Kasvot ja varsinkin nenä ovat eniten alttiina auringonpaisteelle, joten kasvojen ihon suojaaminen on erityisen tärkeää. Lähiapteekkien valikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja kasvoille ja vartalolle. Muista myös rauhoittaa ihoa after sun -tuotteilla.

Lähiapteekit suosittelevat näitä kevyitä tuotteita:

  • ACO SUN ULTRA LIGHT FACE FLUID SPF 50+ (40 ml) on kevyt kasvoille tarkoitettu aurinkovoide. Sisältää ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä antioksidantteja.
  • LRP ANTHELIOS UVMUNE ULTRA LIGHT SPF50+ (50ml) antaa korkean suojan kasvoille ja silmänympärysalueelle. Hypoallergeeninen.
  • VICHY CS UV AGE AURINKOSUOJAVOIDE SPF50+ (40 ml) -antioksidanttinen aurinkovoide kasvoille vähentää ikääntymisen merkkejä sekä suojaa saastehiukkasilta.
  • ACO SUN TRANSPARENT SPRAY NP (175 ml) on viilentävä, läpinäkyvä aurinkovesispray vartalolle. Antaa laajakirjoisen suojan UVA ja UVB-säteitä vastaan. Vedenkestävä.
  • ACO SUN WATER MIST SPF25 P (140 ml) on kosteuttava aurinkosuojasuihke. Sisältää hyaluronihappoa.
  • VICHY IS HYDRA AURINKOSUOJAVESI SPF 30 (200 ml) on suihkutettava. Sisältää hyaluronihappoa. Hypoallergeeninen.

Koonnut: Johanna Pelto-Timperi

Kuva: Dreamstime