Kuulon suojaksi

Korvatulpat ja kuulosuojaimet ovat tärkeitä apuvälineitä, joita tulisi muistaa käyttää myös vapaa-ajalla. Korvatulpissa on erilaisia vaihtoehtoja mallien ja materiaalien mukaan. Itselle sopivin malli löytyy kokeilemalla. Myös lasten korvat tulee suojata.

Korvatulpat ovat monen nukkujan kaveri, jos kumppani kuorsaa tai seinän takana asuu äänekäs naapuri. Opiskelija saattaa sulkea muuan maailman äänet pois, jotta keskittyminen sujuisi paremmin. Kesällä korvatulpat kannattaa ottaa mukaan festivaaleille tai muihin tapahtumiin ja uimaretkille. Niistä on apua myös lentokoneessa. Kupusuojaimet ovat tarpeen esimerkiksi mökillä, jos tehdään polttopuita moottorisahalla.
Perinteiset vaahtomuoviset korvatulpat ovat usein riittävä valinta. Jos käy usein esimerkiksi festareilla, suosittelee Kuuloliitto yksilöllisten suojaimien, kuten Hifitulppien tai oman korvakäytävän mukaan valmistettujen tulppien hankkimista. Kupusuojaimet sopivat koneiden ja voimakkaiden impulssiäänien vaimentamiseen. Kuulon suojaaminen on tarpeen, jos toisen puhetta ei esimerkiksi kuule metrin etäisyydellä. Suojaimia tulee muistaa käyttää koko melualtistuksen ajan.


Lähiapteekit suosittelevat:

  • SWEDSAFE-SARJAN korvatulpat, joista löytyy oma mallinsa muun muassa lentokoneeseen, konserttiin ja
    uimiseen. Valikoimassa on myös lasten mallit. Sarjassa on lisäksi silikonisia korvatulppia.
  • Uimareille sopivat HASPRO SWIM silikonikorvatulpat ja lapsille EAR BAND-IT ULTRA M TRUE BLUE.
  • Lentokoneeseen voi ottaa mukaan EARPLANES KORVATULPAT L tai S.
  • Vaahtomuoviseksi peruskorvatulpaksi sopii 3M KIERRETTÄVÄT KORVATULPAT 1100P.