Voimaa vegaanisista vitamiineista

Lähiapteekeissa on tarjolla runsaasti vegaanisia vitamiinivalmisteita ja kosmetiikkaa.

Apteekissa asioidessa voi pohtia, voisiko jonkin oman suosikkituotteen vaihtaa vegaaniseksi. Kansainväliset brändit ovat lanseeranneet vegaanisia tuotesarjoja, joita löytyy monipuolisesti myös apteekeista. Vegaanisen tuotteen tunnistaa sertifikaateista kuten 100% Vegan -merkistä.

Esimerkiksi vitamiinit ovat tuotteita, jotka voi helposti vaihtaa vegaanisiksi. Ne ovat usein myös vatsaystävällisempiä ja voivat sopia laktoosi-intoleranteille ja keliaakikoille sekä kala- ja äyriäisallergikoille.

Myös vegaanisten vaihtoehtojen tuoteselostuksiin kannattaa perehtyä tarkoin ja varmistaa niiden sopivuus itselle. Apteekkien henkilökunta auttaa sopivan vegaanisen tuotteen löytämisessä.

Sana-Sol vegaani monivitamiini (150 tabl.) Vegaaniseen ja myös kasvisruokavalioon suunniteltu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Sisältää suojaravintoaineita, joiden riittävään saantiin vegaanin tai kasvissyöjän tulee kiinnittää huomiota.

Glukosamiini Strong (60, 120 ja 180 tabl.) Valmiste sisältää 800 mg glukosamiinihydrokloridia. Sopii kala- ja äyriäisallergisille sekä vegaaneille. Tabletit ovat helposti nieltäviä. Valmistettu Suomessa.

Karovit (140 tabl.) Beeta-karoteeni on luonnon antioksidantti, jonka elimistö muuttaa tarpeen mukaan A-vitamiiniksi. A-vitamiini edistää ihon ja limakalvojen pysymistä normaaleina.

Ferrodan Fe2+ (100 mg 60 ja 120 tabl.) Yhdistelmä rautaa ja C-vitamiini, joka lisää raudan imeytymistä. Riittävä raudan saanti edistää punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista ja vähentää väsymystä ja uupumusta.

Apteekkarin VegeOmega, Omega-3-D3 (60 tabl.) Helposti nieltävä omega-3-D3-valmiste. D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Sopii myös kala- ja äyriäisallergikoille.

Tuotevalinnat: Elina Kulmala, Turun Keskus-Apteekki
Teksti: Veera Laaksonen