Kasvot suojaan auringolta

Auringolta suojautuminen ei tarkoita ainoastaan paksua kerrosta aurinkovoidetta, vaan kasvot voi suojata haitalliselta UV-säteilyltä meikki- ja kasvovoiteen yhdistelmällä. Voiteisiin on hyvä valita korkeat suojakertoimet.

Hyvään suojaan tarvitaan aurinkotuotteiden ja meikkivoiteen yhdistelmä, koska kasvojen herkkä iho kaipaa kunnon suojauksen. Levitä ensin korkeakertoiminen aurinkosuoja, ja kun se on imeytynyt ihoon voit jatkaa meikkivoiteella. Kasvojen lisäksi tulee käsitellä kaula ja rinta. Kannattaa kokeilla myös aurinkovoiteita, joissa on väriä tai ne ovat sävyttäviä. Pelkän meikkikasvovoiteen aurinkosuoja sopii käytettäväksi silloin, kun auringossa altistuminen on lyhytaikaista esimerkiksi työpäivinä, jos ollaan pääosin sisällä. 

Rannalla oleskeluun tulee valita perinteinen, vahvan suojakertoimen aurinkovoide. Aurinkovoidetta tulee lisätä tarpeen mukaan. Suomessa aurinkosuojaa on hyvä käyttää toukokuusta elokuuhun, tai kun UV-indeksi ylittää kolmen.

Lähiapteekkien henkilökunta auttaa mielellään ihollesi sopivan aurinkosuojan valinnassa. 

Lähiapteekkien vinkit sävyttäviin aurinkovoiteisiin:

Atopik SPF 30 tai 50, 100 ml, on vedenkestävä luonnonkosmeettinen, sävyttävä aurinkovoide, joka sisältää fysikaalisen aurinkosuojan ilman nanopartikkeleita. Voide toimii kuten kevyt meikkivoide.

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily Tinted SPF50+ kasvoille, 40 ml, on kevyt, kosteuttava, värillinen aurinkosuojavoide kasvoille. Auttaa ehkäisemään ryppyjen ja pigmenttiläiskien muodostumista.

Avene sun B-protect SK50+, 30 ml, on ihon sävyä tasoittava aurinkovoide kasvoille. Kevyt maitomainen koostumus, joka ei tahraa. Antaa suojaa myös ilmansaasteita vastaan.

Apteekkihaku