Uuden edessä

UUSI VUOSI jaksaa säväyttää vuodesta toiseen. Vuoden vaihtuessa olemme jonkin uuden ja ennalta-arvaamattoman edessä.  Apteekkimaailmassakin tapahtuu aina jotain uutta. Yksi ensivuoden muutoksista on biologisten lääkkeiden vaihdon (linkki juttuun) alkaminen. Uudistusten yhteydessä korostuu neuvonnan ja ohjauksen merkitys. Apteekkien henkilökunta kouluttautuu säännöllisesti, joten apteekeissa ollaan ajan tasalla niin uusista tuotteista kuin muutoksistakin.

APTEEKKIEN AMMATTITAITOISTA osaamista tarvitaan esimerkiksi antibioottien käytön opastuksessa. Kannattaakin siis kysyä rohkeasti kuuria hakiessa, miten määrättyjä antibiootteja on hyvä ottaa. Verkkoartikkelissamme apulaisprofessori Samuli Rautava kertoo antibiootteihin liittyvistä uskomuksista ja siitä, kuinka antibiooteilla pelastetaan henkiä päivittäin.

APTEEKIN HENKILÖKUNNALTA voi kysyä apua myös flunssalääkkeiden ja -tuotteiden valinnassa. Henkilökunta pystyy vastaamaan niin sinkkiä kuin vitamiinejakin koskeviin kysymyksiin. Tukkoiseen oloon ja kuumeen laskemiseen löytyy keinoja. Vinkkejä löytyy lisäksi talvi-ihon hoitoon ja apteekkikosmetiikan valintaan. Näin uuden vuoden kunniaksi voisi helliä itseään myös esimerkiksi pro- ja prebioottisilla ihonhoitotuotteilla.

SAIMME ETELÄISEENKIN Suomeen pakkassään jo ennen joulua. Pohjoisemmilla Lähiapteekkipaikkakunnilla lumesta ja talvesta on nautittu jo pitkään. Hyvää oloa ja terveyttä kannattaakin nyt hankkia niin laduilta kuin iltakävelyiltäkin. Varotaan kuitenkin liukkautta ja muistetaan suojata kasvot viimalta ja silmät kevätauringolta.

Reipasta vuoden aloitusta!

SIRKKU KEMPPAINEN

Toimitusjohtaja

Lähiapteekit Oy

Apteekkihaku